Uke 47: 89,6 kg - som forrige uke (veide mer i mellomtiden!)
Uke 48: 89,7 kg - opp 0,1 (litt ergerlig for jeg har vært nede på 89 blank denne uken!)
GJENINNFØRE MELKEPRODUKTER
Uke 49: 88 kg - ned 1,7 kg
Uke 50: 88,8 kg - opp 0,8
Uke 51: 90,7 kg - opp 1,9
Uke 52: 90 kg - ned 0,7 kg
Uke 53: 89,5 kg (dag 4) - ned 0,5
Uke 54: 90,6 kg (dag 4) - opp 1,1
Uke 55: 91,9 kg - opp 1,3 (veide ennå mer i mellomtiden!)
PAUSE FRA KUREN - GÅR PÅ VANLIG LAVKARBO
Uke 56: 92 kg - opp 0,1
PRØVER Å SKJERPE MEG, MEN SPISER NOK STADIG FOR FOR STORE PORSJONER!
Uke 59: 93,3 kg - opp 1,3 Uke 60: 92 kg - ned 1,3
Uke 62: 91,5 kg - ned 0,5
--------------------------------------------
NY START I JANUAR 2010
Startvekt: 95,6 kg - opp 4,1 fra uke 62
Uke 84: 94 kg - totalt ned 1,6 ift januarstart
Uke 86: 93,8 kg (trur eg) - ned 0,2 ift to uker siden
Uke 88: 93,4 kg - ned 0,4 ift for to uker siden
Uke 90: 94,3 kg - opp 0,9
Uke 91: 93,2 kg - ned 1,1
Uke 92: 92,6 kg - ned 0,6 (gjennomsnittsvekt)
Uke 94: 92,5 kg - ned 0,1
Uke 97: 95 kg - opp 2,5 fra uke 94!!!Uke 102: 95 kg - stillstand
Uke 103: 94,4 kg – 0,6 ned! :-)
Uke 107: 95,9 kg - opp 1,5 fra uke 103 :-(
MINDRE PORSJONER OG MINDRE BEVEGELSE, JULI 2010
Rekonvalesenstid - en utfordring som kan mestres?
Uke 108: 94,1 kg - ned 1,8 kg fra uke 107
Uke 109 (onsdag): 93,1 kg - ned 1 kg
Uke 110: 93,2 kg - opp 0,1
Uke 111: 94,6 kg - opp 1,4
Uke 112: 93,8 kg - ned 0,8
Uke 113: 94,8 kg - opp 1 kg
OVERGANG TIL SKALDEMAN, AUGUST 2010
Fett, protein og nesten ikke karber
Uke 114: 93,2 kg - ned 1,6 kg
Uke 115: 92,2 kg - ned 1 kg
Uke 116: 92,3 kg - opp 0,1 kg
Uke 117: 93,5 kg - opp 1,2 kg
ROTEPERIODE! SEPTEMBER 2010
Medisiner, mangel på motivasjon og inntak av en del karber
Uke 119: 93,7 kg - opp 0,2 kg (på to uker)
Uke 120: 96,6 kg - opp 2,9 kg
Uke 121: 94,7 kg - ned 1,9 kg
(…)
Uke 124: 95,5 kg - opp 0,8 kg (på tre uker)
Uke 126: 94,4 kg - ned 1,1 kg
Uke 127: 96,6 kg - opp 2,2 kg
--------------------------------------------
NY TIDSREGNING - 2011 - nå teller jeg årsuker, ikke slankeuker. Går også over til mandagsveiinger.
HAR GÅTT OPP, VÆRT MYE SYK OG BRUKT MEDISINER. MEN GIR MEG IKKE.
Ved starten av året: mellom 97 og 98 kilo
Uke 4: 96,1 kg
Uke 5: 97,5 kg
- opp 1,4 kg
Uke 6: 98 kg
- opp 0,5 kg
Uke 10: 99,5 kg
- opp 1,5 kg
Uke 13: 102 kg
- opp 2,5 kg
KUTTET MELKEPRODUKTER
Uke 14: 100,6 kg - ned 1,4 kg
Uke 15: 98,7 kg - ned 1,9 kg
Uke 16: 99 kg
- opp 0,3 kg
KUTTET OGSÅ NØTTER OG MANDLER
Uke 17: 98,8 kg - ned 0,2 kg
Uke 18: 97,9 kg - ned 0,9 kg
Uke 19: 98,2 kg
- opp 0,3 kg
--------------------------------------------
NY START - MANDAGSVEKTER 2012
Jeg kan ikke gi meg! Jeg vil ned 20 kg i 2012!
Uke 2: 105 kilo
--------------------------------------------
NY START - MANDAGSVEKTER 2019 FRA 106,3 KG
Denne gangen prøver jeg meg med ferdig mat fra Din helsemat. Jeg prøvde å erstatte kaffefløten med cocosa, men savnet fløtesmaken så veldig.
Utenom det som kommer i pakken, tar jeg kjøttpålegg, ost, egg eller sardin på "brød"-skivene. Drikker vann, farris, kaffe og te. Noen ganger rødvin eller LITE-øl.
Uke 0: 106,3 kilo - startvekt
Uke 1: 104,3 kilo - ned 2
Uke 2: 102,4 kilo - ned 1,9
Uke 3: (mangler)
Uke 4: (mangler
Uke 5: 100,3 kilo - ned 6 kilo på 5 uker
Uke 6: 99,4 kilo - ned 0,9
Uke 7: 98,4 kilo - ned 1
Uke 8: 97,6 kilo - ned 0,8
Uke 9: 97,1 kilo - ned 0,5
Uke 10: 96,9 kilo - ned 0,2
Uke 11: 96,9 kilo - stillstand
Uke 12: 96,6 kilo - ned 0,3
...
...
(For enkelthets skyld kalenderuker heretter, ikke slankeuker)
• For å følge ketolysekuren må man sette seg inn i prinsippene for den. Det er lege Torkil P. Andersen som har utarbeidet ketolysekuren fra sitt faglige ståsted. Hverken denne bloggen eller de forskjellige brukerforumene gir noen fullverdig presentasjon av kuren eller grunnlag for å sette i gang på egen hånd; vi er bare brukere med våre egne varianter av opplegget.
• På www.ketolyse.no kan man kjøpe det man trenger for å sette seg inn i og gjennomføre kuren. Det er boken "Slank med ketolysekuren", de nødvendige kosttilskuddene og sticks for å måle ketoner i urinen. Boken bør studeres nøye, for den gir svar på det meste. Men brukerforumene er nyttige for å få utvekslet erfaringer og få belyst enkeltspørsmål.
• Til deg som synes det virker dyrt å kjøpe "full pakke" for å gå på kuren: - Ja, det kan kanskje virke sånn. Men min erfaring er at det i lengden er noe rimeligere med dette kostholder fordi jeg ikke lenger handler mat eller snop på impuls og dessuten utnytter rester bedre.
• Til deg som tror at kosttilskuddene er overflødige: Hvis du først skal i gang med en så radikal kostholdsomlegging som ketolysekuren er, bør du gi deg selv maksimal sjanse for å lykkes. Kosttilskuddene bidrar til at du får mindre søtsug, bedre forbrenning og færre bivirkninger (som leggkramper). Å kjøpe de tre sortene kosttilskudd fra www.ketolyse.no er billigere enn å sette sammen tilsvarende pakker selv ved å kjøpe andre produkter.
Jeg startet på ketolysekuren 16. juni 2008 (perioden uke 1 t.o.m. uke 19)
Målet mitt var å gå ned 35 kilo (fra 105 til 70) innen utgangen av 2010. Jeg hadde da vært overvektig i ca 15 år.
Opplegget jeg prøvde å følge er beskrevet i boken "Slank med ketolysekuren". Forfatter er lege Torkil P. Andersen, og boken er utgitt på Gyldendal forlag. Den kan kjøpes på www.ketolyse.no, bokhandler og noen MENY-butikker.
Ketolysepause/vedlikeholdsfase ble etterhvert nødvendig (f.o.m. uke 20)
Etter noen måneder sluttet ketolysekuren å virke; kroppen hadde vendt seg til forbrenningssystemet. Dette er vanlig.
Fra 27. oktober 2008 ("uke 20, dag 1" i mitt tellesystem) måtte derfor ta en pause med vektvedlikehold. Fordi vedlikeholdsfasen var en integrert del av langtidsplanen, førte jeg fortsatt blogg over hva jeg spiste og hvordan det gikk med mosjon og andre forhold som påvirket vekten.
I denne perioden fulgte jeg et lavkarbokosthold. Det finnes mange bøker å få kjøpt om dette. Jeg har blant annet Naturlig slank med kost i balanse og Kokeboken Naturlig slank av Fedon Lindberg, Etter slankekuren av Torkil P. Andersen og Bedre uten brød av Wolfgang Lutz.
"Normal mat" fra 10. – 26. januar 2009
Fordi jeg skulle teste om kroppen min reagerer på hvete og melk (peptidtest hos Neurozym), måtte jeg i to uker ha et mer normalt kosthold. Det førte til en overraskende liten vektoppgang, trodde jeg ville ha gått opp mer!
Ny ketolysekur fra 26. januar 2009 ("Uke 33, dag 1")
Jeg startet ny ketolysekur 26. januar 2009. Vekten var da 94,5 kg. Jeg håpet på et skikkelig byks nedover på vekten med den nye ketolyserunden. Jeg håpet også på å få reduserte giktsmerter, økt energinivå og alle de andre fordelene jeg opplevde på den første runden!
Da jeg ikke fikk tilfredsstillende uttelling, kontaktet jeg Torkil P. Andersen gjennom forumet på www.ketolyse.no for hjelp. Han rådet meg til å minske porsjonsstørrelsene og ta bort "tilleggsfettet" som jeg brukte for mye av. Da jeg prøvde dette (f.o.m. min uke 37), begynte vekten å gå ned igjen.
Ny start fra 5. januar 2010 ("Uke 82, dag 1")
Så var det "påan igjen" fra 5. januar med friskt mot og mer overskudd. Hadde kost meg med julemat og -drikke i to uker, og var godt fornøyd. Følte meg veldig opplagt den tiden, tror det skyldes stor inntak av c-vitamintilskudd. Startvekt ca 95, altså 10 kilo under der jeg var sommeren 2008.
Skaldeman fra 18. august 2010 ("Uke 114, dag 3")
Dagen før, den 17. august var vekten 93,4 kilo. Jeg var lei av at vekten sto stille, og bestemte meg for å prøve å legge om kostholdet mer i retning av Sten Sture Skaldemans råd. Jeg synes det han skriver stemte godt overens med mine erfaringer. Da blir det nesten ikke grønnsaker og mye mer fett …
Oktober og november 2010: dårlige måneder
Jeg hadde dårlig fokus og kuttet noen hjørner. Å leve strengt på Skaldeman passet nok ikke så godt for meg; det utløste mere utskeielser. Jeg trenger litt grønnsaker for å være tilfreds. I disse månedene var jeg ikke så flink og fast. I slutten av november prøvde jeg å feste grepet igjen; det handler jo om fokus!
Jeg ville prøve: mer bevegelse, mindre mat, mindre meieriprodukter, kutte ut nøtter og mandler som nok ofte tar meg over karbegrensen.
2019: Ferdigmat fra Dinhelsemat.no
Det har vært opp og ned med vekten i disse årene, og jeg var igjen kommet opp over 100 kilo. Starten i uke 2 av året var 106,3.
Jeg kjøper 14-dagers pakker med mat beregnet på "ekstrem ketolyse" med lite kalorier. De har et stort utvalg av ulike pakker.
Noe av grunnen til at jeg valgte "dinhelsemat.no" er at de tilbyr ordentlig mat, i steden for "bars & shakes". Etter at jeg la om kostholdet til lavkarbo for mer enn 10 år siden, har jeg ikke lyst på disse søte erstatningsproduktene som andre leverandører tilbyr.
Din helsemat leverer et slags nøttebrød som smaker som et godt grovbrød + middagsretter i små porsjoner som er lettvinte å varme opp. Frokost 2 små skiver, lunsj 2 små skiver, middag og så en skive til kvelds. Passer meg glimrende!
Mine kosttilskudd:
De 3 kosttilskuddene som følger med ketolysekuren (4 x daglig), selvfølgelig
Hvitløkstablett (morgen)
Q-10 (morgen)
Medox (mot betennelse i kroppen) (morgen og kveld)(p.t. pause)
6 Pikasol (fordelt på morgen og kveld)
Probiotika (lunsj)
1200 mg C-vitamin (fordelt på frokost, lunsj og middag)
4 kapsler Mega B-stress (kveld)
Lyprinol (mot gikta) (morgen og kveld)(p.t. pause)
300 mg magnesium (kveld), i tillegg til ketolysemagnesiumen
Noe av det som er målbart:
2008/06/09: 105 kg og 118 cm rundt livet
2008/07/03: 102,9 kg og 115 cm rundt livet
2008/07/11: 101 kg og 113 cm rundt livet
2008/07/28: 99,8 kg og 112 cm rundt livet
2008/09/15: 96,8 kg og 108 cm rundt livet
Blodprøveresultater
Har tatt en rekke blodprøver i forbindelse med mine forsøk på å gå ned i vekt. Under er et lite utvalg. Blodprøveresultatene i første kolonne er fra mars 2005. Kolonnene etter er fra 2008, og merket med uke ift ketolysekuren. "u.0" er før ketolysekurstart, "u.1" er midt i første diettuke, "u.5" i femte uke osv.
2005u.0u.1u.5u.9u.18
B-Glukose5,96,05,86.06,76,3
S-Kolest.5,86,26,55,45,55,7
S-HDL-kol.1,31,11,21,11,11,1
S-LDL-kol.4,04,45,13,84,04,1
S-SHBG1612-362931
fs-Trigl.1,291,90,91,1 0,80,6
"Utvidet grønn salat"
Jeg tar ofte noen snarveier i matlagingen. En av dem er at jeg har kjøpt ferdigsalat i poser og så forbedret den hjemme.
Salaten blir friskere etter en stund i kaldt vann og sentrifugering i salatslynge. Og så supplerer jeg med noen av følgende ingredienser:
- fetaost
- avocado
- svarte/grønne oliven
- stangselleri
- paprika
- pinjekjerner
- agurk
- tomat
- friskklippet grønt som løpstikke, basilikum, peppermynte, esdragon, persille, dill etc.
I det siste har jeg brukt disse salatpakkene som har tre sorter salat i seg (Trippelsalat, Rivierasalat o.l.). Jeg er gått litt lei av salatblandingene, og så har butikkene en tendens til å lagre dem for kaldt - og da blir de ikke gode.
Dressing lager jeg av Udo's choice-olje som jeg pisker sammen med sitronsaft/epleeddik, salt og pepper.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar