onsdag 9. november 2011

Lavkarbo miljøfiendtlig?

Fremtiden i våre hender har gått ut og hevdet at lavkarbokosthold er miljøfiendtlig og egoistisk.

Les blogginnlegget her. Og les lenger nedover i kommentarene, spesielt hva Espen Rostrup skriver!

mandag 7. november 2011

Matregistrering på mobilen?

Jeg skal prøve å registrere alt jeg spiser med en "app" på mobilen min. Fant ikke noe på norsk, så jeg lastet ned en som heter "Carb diet". Det er mulig å legge inn egen mat og egne oppskrifter, men jeg sliter fortsatt litt med brukergrensesnittet. F.eks. vil jeg kunne velge at jeg forsynte meg med så og så mange gram av en gryterett, men appen har alt bestemt hva som er en "serving" (porsjon), og det går ikke opp med det jeg spiste. Ja, ja - får det vel til etterhvert …
Noe som er positivt, er at den forteller hvor mange karber man har igjen å spise den dagen; det liker jeg!

Frokost



Ellers har jeg tatt kontakt med en fagperson for å få veiledning. Kjenner at jeg trenger noe mer konkret hjelp og støtte når jeg skal i gang med andrerunden.


Til frokost i dag var det to tynne skiver av lavkarbobrødet fra Møllerens bakeblanding, en halv avokado, Jarlsbergost, lammerull og rester av gårsdagens omelett. Og en klatt smør.

Til lunsj var det en skive av brødet med smør og camenbert og den andre halve avokadoen.

Sen lunsj
Til middag stekte jeg kjøttdeig og løk som jeg la i en form oppå en grønnsakspuré. Puréen laget jeg ved å kjøre rester av kokt blomkål og brokkoli med litt buljong, et egg og en halv fennikel. Litt forskjellig krydder og ostelokk på toppen. I ovnen en snau halvtime på litt over 200 grader. Og en god rømmeklatt på toppen.

Til kvelds skulle jeg klare meg med to brødskiver med smør og rekesalat. Men det ble mer … :-(
Middag




Kveldsmat I

søndag 6. november 2011

Og dermed er jeg nesten tilbake til start, etter tre år



Det er sørgelig å konstatere at vekten er nesten tilbake til utgangspunktet nå. Jeg kan ikke la dette fortsette, men klarer ikke å prioritere det heller.

Jeg har forresten prøvd å bake Møllerens lavkarbobrød. Det er kjempegodt! I alle fall etter min smak! Har spist det med smør og blåskimmelost … mmm!

Jeg vil gjerne prøve å lage knekkebrød også. Jeg trenger noe som gir tyggemotstand!

lørdag 5. november 2011


Frokost: Omelett med egg, brokkoli, orange paprika, fløte og krydder. Tilbehør: en halv avokado, svarte olivenringer og stangselleri. Majones.

Middag: Stekt kjøttdeig med sopp og kjøttkakesaus, kokt brokkoli og blomkålmos med fennikel.