mandag 5. september 2011

Er det vanskelig å gå ned i vekt?

Jeg har klart å gå ned i vekt tidligere og tenker litt på dette med om det er vanskelig eller ikke …

Jeg spiser stort sett riktig nå og trives godt med denne maten som har hjulpet meg med så mange helseplager. Det er ikke tvil om at livet er bedre på lavkarbo! Også blodprøvene viser at kroppen er glad for denne maten.

Men etter innledende vekttap på ca 17 kg (hvis jeg husker riktig), stoppet det opp og jeg la på meg igjen ca halvparten av det jeg hadde gått ned.

Mye sykdom de siste par årene har gjort det vanskelig å mosjonere, og det gjør helt sikkert at forbrenningen min er lavere enn den burde være.

Og jeg liker lavkarbomaten svært godt, så jeg spiser for store porsjoner og for ofte, selv om jeg ikke trenger det. I tillegg spiser jeg for ofte på kvelden for å orke å gjøre litt til - eller bare være våken litt til.

Da jeg startet på ketolysekur sommeren 2008 adopterte jeg ganske snart et motto: "It's no hocus pocus, it's all about focus", som jeg fant hos en av deltakerne på lavkarbo.no. Kanskje er det her litt av problemet ligger; jeg fokuserer ikke godt nok lenger.

Min oppmerksomhet er på helt andre saker. Og da er det vanskelig å gå ned i vekt. Så jeg må få fokuset tilbake.

torsdag 1. september 2011

Enda en ny start?

Etter en litt vanskelig sommer, der vekten faktisk har vært oppe i 100 kilo, har denne uken vært ganske grei. Jeg var i ketose igjen tirsdag kveld, etter at jeg strammet litt inn fra og med mandag morgen.

I morges var vekten 98,8 kilo.

 Jeg har lagt om arkivrekkefølgen, slik at de eldste innleggene mine kommer øverst (i boksen i høyre kolonne). Jeg vil prøve å se hvordan jeg spiste i de periodene jeg gikk ned i vekt, og slik sett "følge mine egne råd".